Lesinformatie

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over al onze diensten. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

N

Autorijlessen

Wanneer je 16,5 jaar of ouder bent kun je bij Rijschool Estrada rijlessen volgen. Een rijles duurt zestig minuten en is onder leiding van een ervaren instructeur. Gedurende jouw rij-opleiding les je in dezelfde auto met dezelfde instructeur. We vinden het heel belangrijk dat je verantwoord leert rijden in het verkeer en ‘even’ je rijbewijs halen is er niet bij.

N

Praktijkexamen

Als je voldoende de rijvaardigheid beheerst en in het bezit bent van een theoriecertificaat mag je af gaan rijden bij het CBR. Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten waarvan je een kwartier zelfstandig naar een bepaalde bestemming moet rijden. De examinator let daarbij vooral op je beheersing van de auto, je kijkgedrag, het verlenen van voorrang en het rekening houden met andere weggebruikers. Aan het einde van de rit hoor je direct van je examinator of je wel of niet geslaagd bent.

N

Tussentijdse toets

Tijdens je rij-opleiding is het mogelijk om je rijvaardigheid te testen door middel van een tussentijdse toets bij het CBR. Deze toets verloopt hetzelfde als een gewoon praktijkexamen. Na de toets zal de examinator een advies geven over de nog te verbeteren onderdelen en hij/zij kan vrijstelling geven voor goed uitgevoerde onderdelen. Deze onderdelen komen dan te vervallen op je praktijk-examen. Voordat je mag deelnemen aan de tussentijdse toets moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat.

Wees wijs, haal bij rijschool Estrada je rijbewijs